backhatseo

Wat is Black Hat SEO

Eerlijk duurt het langst. Zo ook bij zoekmachine marketing. Zoekmachines worden steeds beter in het opsporen van sites die op een niet geoorloofde manier met black hat seo proberen om een betere ranking te krijgen.

Wat is black hat SEO?

Google is glashelder over hoe je moet scoren. Je moet ervoor zorgen dat jij de zoekvraag van een gebruiker zo goed mogelijk beantwoordt. Wie dat het beste doet, komt op een hoge positie in de zoekmachine. Bij black hat seo worden technieken gebruikt waarvan duidelijk is dat ze niet bedoeld zijn om het beste antwoord op een zoekvraag te geven, maar eerder om een hogere positie af te dwingen door de zaak te flessen….

Om maar eens een paar voorbeelden te noemen van praktijken die absoluut verboden zijn:

  • U mag geen “verborgen text” (bv. zwarte letters op een zwarte achtergond) laten zien op uw site.
  • U mag geen “doorway pages” opnemen. Dit zijn pagina’s die vol trefwoorden die alleen zijn bedoeld voor de zoekmachines en niet voor bezoekers aan de site.
  • Gebruik geen “nep- redirects” waarbij de bezoeker snel wordt doorgestuurd naar een andere pagina dan in de index staat aangegeven.
  • En dan is er nog “cloaking” waarbij zoekmachines andere content te zien krijgen dan menselijke bezoekers van de site. 

Bij de meeste zoekmachines (Google in ieder geval) resulteert fraude onherroepelijk in verwijdering uit de index. Uw site is daarna als van de aardbodemverdwenen. Illegale technieken om hoger te scoren, Black Hat SEO genoemd isdus uit den boze.

En als de zoekmachine uw tactieken niet opmerkt, dan is er nog altijd de concurrent, die uw website nauwkeurig bekijkt en melding maakt van de fraude die u pleegt. Iedere fraudemelding of melding van Black Hat SEO wordt door de zoekmachines serieus genomen en behandeld. U kunt hier vanuit Google Search Console een melding doen.

Gegarandeerde posities bestaan niet

Wie goed wil scoren in Google moet gewoon de beste site bouwen. Of beter nog, de beste pagina. Paginaś scoren in zoekmachines, sites niet. Bedrijven die u een eerste plaats in Google garanderen voor een of meerdere zoektermen en dan ook nog in een korte tijd kunnen dit bijna nooit waarmaken en maken bijna altijd gebruik van black-at-black hat seo technieken. U wordt gelokt met een no cure no pay voorstel.

No cure – no pay – no repair

Maar dat is te kort door de bocht, het voorstel is namellijk no cure – no pay – no repair. Als u uit de index verwijderd wordt door illegale SEO technieken, dan zit U namelijk met de gebakken peren. Uw garantiegever is in geen velden meer te bekennen en een verwijdering repareren is moeilijk, duurt lang en erg kostbaar. In ieder geval veel duurder dan uzelf gewoon aan de regels houden en op een eerlijke manier een goede positie realiseren voor de termen die voor u belangrijk zijn.

Is er dan ook een tegenhanger? Nou dat ligt voor de hand: White Hat SEO, alles wat toegestaan is. Ranken op de juiste manier.