webmaster-tools

Minder verkeer van Google sinds 21-04?

Op 21 april heeft Google ingrijpende wijzigingen doorgevoerd aan haar zoekalgoritmes. Kort samenvattend, als uw site volgens Google niet mobielvriendelijk is, dan gaat u automatisch lager scoren voor zoekopdrachten vanaf mobiele apparaten. En aangezien ‘mobiel’ inmiddels groter is dan ’tablet of desktop’. Is dat iets om terdege rekening mee te houden.

Nieuwe functies in Webmaster Tools

Inmiddels heeft Google ook een update uitgerold van Webmaster Tools. En daarmee kunt u precies zien wat de impact is van de update op uw zoekresultaten.

webmaster-tools

Bij de zoekresultaten in webmaster tools kunt u nu niet alleen precies aangeven wat u wilt zien, maar u kunt de gegevens ook filteren. Wanneer u bij apparaten kiest voor mobiel kunt u precies zien wat er met de mobiele aanvoer na de Google update is gebeurd. In bovenstaand voorbeeld lijkt het verkeer licht te stijgen. En dat is niet vreemd, want het betreft hier een mobielvriendelijke site. Maar u kunt ook op paginaniveau filteren, of per land.

Kortom de mogelijkheden zijn aanzienlijk uitgebreid. Wie precies wil weten wat er op een website gebeurt, heeft er hiermee een waardevolle tool bij.